Dobro z dobrim – označimo se kam spadamo

Smo ekipa družbeno odgovornih posameznikov, podjetnikov in podpornikov, ki  vemo, da je v sodelovanju moč. Naše vodilo je, da s spreminjanjem naših navad in navad naših potrošnikov  prispevamo k izgradnji trajnostne in vključujoče družbe. Poleg ustvarjanja naravi prijaznih produktov in storitev, želimo pomagati zgraditi oziroma ohraniti delovna mesta za vse, ki so izključeni iz trga dela. To pa seveda niso vedno samo tisti z zdravstvenimi težavami. Obstajajo namreč tudi različne situacije, ki lahko trajajo samo krajši čas, ko posamezniki ali skupina potrebujejo oporo. Mi želimo biti za opora. 

Ker naša ekipa raste že iz časa prejšnje gospodarske krize in ker vemo, kako težko je zgraditi, še težje pa ohraniti, prav vsako delovno mesto, in ker se zavedamo, da smo ves čas podvrženi stalnim spremembam, se še posebej oklepamo naših vrednot. Menimo, da so ravno te bile tiste, ki so našo ekipo napolnile z energijo. Energijo, ki povezuje in s katero lahko preživimo težke in krizne čase. 

Omenjene vrednote Dobro z dobrim so tesno povezane z cilji OZN. Vsaka krožna zgodba, ki jo ustvarimo sledi vsaj enemu od navedenih ciljev. Ti cilji se dotikajo čisto vsakega področja našega življenja. Od lakote, ki v današnjem času ne pomeni samo lakota po hrani ampak tudi po vključenosti v družbi ali informacijah, do (hrane, vključenosti v družbi), do novih trajnostnih oblik produkcije in prodaje, ki je glavni cilj Dobro z dobrim. Z novimi produkcijske oblike pa lahko potem ustvarimo tudi nova delovna mesta, namenjena tudi ranljivim skupinam. Delovna mesta namenjena ranljivim skupinam pa niso samo za ohranjanje človekove dostojanstvenosti, ampak so plačani iz dela, ki dejansko prinaša določeno vrednost – ne samo za podjetje in gibanje, ampak tudi za širše dobro. 

V ospredju so tudi priprave na globalno segrevanje. V določeni meri že pomagamo in imamo že izpostavljene različne sisteme za ohranjanje rastlinske biodiverzitete na območju Slovenije, a sedaj želimo, da se to gibanje začne širiti tudi med potrošniki. Iz tega razloga smo ustvarili našitke z OZN cilji. Ko bo kupil enega izmed naših izdelkov ali storitev bo lahko prejel določene OZN cilje h katerim prispeva tisti izdelek. Z našitki se lahko označimo kam spadamo kot se lahko tudi naši potrošniki. Odprto lahko sedaj pokažejo za kaj se zavzemajo in čemu so dali svojo zavezo. Našitki so tudi bolj trajni in se ne razbarvajo. Zato smo jih izbrali. Lahko jih boste imeli dlje časa in si jih prešili na drugo blago. Z našitki želimo razširiti nove vrednote med potrošniki in tudi “nakup z namenom” oziroma karseda premišljen nakup.

Scroll to Top