123 Zero – S higieno do čiste narave

Navdušeno predstavljamo 123 Zero! Gre za trajnostni kozmetični produkt izdelan v Sloveniji. Je brez embalaže, brez mikroplastike in izdelan iz izključno naravnih sestavin. Izdelek tipično uporabljen kot šampon je primeren za uporabo tudi po vsem telesu in rokah.

Prvotna trda mila so lase hitro izsušila. Zato so izumili tekoča mila in začeli dodajati vrsto kemikalij, ki so kratkoročno blagodejno vplivale na lase. Veliko teh kemikalij so prepovedali, vendar popolnoma premalo, saj je večina še vedno razširjena po celotni ponudbi šamponov in mil. Povrhu so tekoča mila začeli hraniti v plastičnih embalažah. Problem plastike je, da se nikoli ne razgradi za razliko od organskih snovi. Drobi se. Veliko tako zdrobljene plastike je že v naši hrani, saj jo živali nehote pojedo v naravi. Kot primer lahko vzamemo ribe, ki so ena izmed najbolj razširjenih živil na svetu.

Plastične embalaže pridejo do njihovih življenjskih prostorov, kjer jo zamenjajo za hrano. Ob zaužitju večjih količin, dobijo občutek sitosti in jih zato velika količina pogine zaradi izstradanja. Če pa preživijo, plastiko preko njih pojemo sami. Lokalna, slovenska, situacija je taka, da naša odlagališča tisto plastiko, ki je ne morejo reciklirati, zakopljejo v zemljo. Plastika v zemljo sprošča aditive oziroma kemikalije, ki pronicajo skozi prst v podtalnico, katera je pa v Sloveniji vir pitne vode. Šamponi in mila teh proizvajalcev dodatno odtekajo v odtok in s svojimi kemikalijami, dodatno škodujejo in onesnažujejo zaloge pitne vode in vplivajo na celotne ekosisteme.

Kar pa naredi izdelek 123 Zero še toliko boljši je dejstvo, da je povsem trajnostno po celotni dobavni verigi. Kozmetična industrija namreč reciklira le 9 %, ker je plastiko težje reciklirati. 123 Zero na mesto tega uporablja steklo, ki je bila daleč najbolj pogosta embalaža pred razširitvijo plastike leta 1930. Kroglice boš ob nakupu prejel v steklenički, katero lahko ob ponovnem nakupu izdelka vrneš in 123 Zero jo bo zamenjal polno. Polnilo lahko kupiš tudi sam in prejel ga boš v papirni embalaži. Če se pa za ponovni nakup ne boste odločili lahko to stekleničko še vedno uporabiš v kuhinji, pisalni mizi ali dekoracijo. 

Vse v produktu je prav tako naravno in hranilno. Naravno je pomembno, ker ne samo, da je 100% razgradljivo, ampak tudi dolgoročno blagodejno vpliva na tvoje telo. Umetne dišave nadomeščajo eterična olja, parabene pa naravne sestavine za ohranjanje obstojnosti izdelka. Pri proizvodnji 123 Zero se uporabljajo izvlečki zelišč.

Kroglice so zelo enostavne za uporabo. Kot navaden šampon, damo pod vodo, podrgnemo, da nastane pasta, nanesemo na telo in zdrgnemo. Kroglice so pakirane za enkratno uporabo. Po uporabi ni ostanka embalaže. Kroglica izgleda zelo majhna. Za njo potrebujemo le 60% vode, kot bi jo uporabili sicer – manj volumna pomeni manj teže. To pomeni manj transporta in manj emisij toplogrednih plinov v ozračje. Proizvodnja je stacionirana v Mostah (Ljubljana, Slovenija) s pomočjo Dobro z dobrim zato so transportne poti maksimalno skrajšane.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Scroll to Top